Parterapi

Dynamisk psykologi arbejder ud fra, at vi som mennesker danner en række forsvar, som benyttes for at undgå pinlige og ubehagelige oplevelser.

Parterapi

De fleste af os vil på et eller andet tidspunkt møde “muren” i et kærlighedsforhold. Følelserne bliver uhåndterbare, og uenighederne uløselige. Vi gentager de smertefulde mønstre, og pludselig synes forholdet til den vi elsker, faretruende skrøbeligt. Vi trækker os tilbage i tavshed eller vrede for at forsvare os selv. Vi sårer hinanden, kritiserer, raser og anklager, selvom vi egentlig ønsker det modsatte. For mange af os er det værste, at både vore egne og den andens reaktioner virker uforståelige.

I samtaleterapi vil der sigtes mod en fælles forståelse af mønstre som fastholder parret i en negativ spiral. Når negative mønstre blotlægges, og de tilsvarende følelsesmæssige reaktioner bliver forståelige, kan der skabes grundlag for positiv ændring.

Parterapi kan også være nyttig når beslutningen om skilsmisse/ophør af samliv er besluttet. Ophør af samliv kan være forbunden med sorg, vrede, frustration, samt frygt for fremtiden. Følelserne kan “sidde udenpå tøjet” vigtige beslutninger som berører hele familien skal tages.

I sådanne vanskelige situationer kan det ofte være en god ide at få en neutral ikke følelsesmæssigt involveret 3 person med i samtalen.

Aut. specialist i psykoterapi og klinisk psykologi

Helle Annette Neil

”Min generations største opdagelse er, at mennesker kan ændre deres liv ved at ændre deres indstilling”
– Albert Schweizer
Du er altid velkommen til at kontakte mig

Mine informationer

Overenskomst med sygesikring

​Telefontid: tirsdag, onsdag og torsdag: 13.00 – 13.30
Telefon: 30 24 49 81​ – Mulighed for at lægge besked på telefonsvarer

Email: info@neil-psykologi.dk

​Adresse: Mellemvej 6, 8800 Viborg

CVR: 31098807